Vitaliserende trainingen, workshops, cursussen geweldloze communicatie.

Leergang Coachen met Geweldloze Communicatie

Coachen met Geweldloze of Verbindende Communicatie
(in samenwerking met Vinecoaching)

De leergang ‘Coachen met Verbindende Communicatie’ bestaat uit 6 modules van twee dagen en 6 oefengroep avonden.
Hij wordt geven door ervaren coaches en is voor coaches die een aanvulling/verdiepingsslag willen maken.

Module 1: Het Model
Het model van Verbindende (Geweldloze) Communicatie zoals ontwikkeld door Marshall Rosenberg wordt in zijn geheel, en in de diepte, uitgewerkt en geïntegreerd.

Module 2: Empathie
De bodem onder het model bestaat uit: Empathisch reageren, empathisch luisteren en zelf-empathie. Stap voor stap worden deze bekwaamheden opgebouwd en geoefend. Rollenspellen spelen een belangrijke rol.

Module 3: Transformatie
Bijdragen aan een andere kwaliteit van leven; empatisch luisteren in de coachrol en compassievol spreken. Het transformeren van oordelen en woede door middel van ‘Needs Based Coaching’.

Module 4: Zingeving
Zingeving, mededogen en Verbindend Communiceren als interventie in het leven van je coachee; omgaan met lijden en verdriet door gewoonten en patronen te veranderen.

Module 5: De schoonheid van behoeften
Zorg en aandacht voor de balans in je coachee; leren delen wat je geleerd hebt. Stimuleren en laten genieten van schoonheid en liefde voor de universele menselijke behoeften. Er wordt gewerkt met schaamte, schuld, depressie en dilemma’s.

Module 6: Compassievol leven
Je coachee begeleiden in compassievol leven en geven in de dagelijkse praktijk; het opheffen van blokkades in interactie met de omgeving. Dialoog voeren in complexe situaties, het waarderen van verschillen,’Scary Honesty’,en negatieve gedachten transformeren naar verwondering en nieuwsgierigheid.

Minimum aantal deelnemers: 8

Trainers
Module 1 en 2 pus een oefenavond: Jan van Koert
Module 3 t/m 6 plus 4 oefenavonden: Anja Nekeman en Martijn Ceelen

Alle trainers zijn Internationaal Gecertificeerd Trainer Nonviolent Communication en opgeleid en ervaren in het coachingsvak.

NOBCO
Het NOBCO stelt PE punten ter beschikking. Aantal:

Studiebelasting 
Totaal 100 uur waarvan contacturen 73,5 en zelfwerkzaamheid ± 25 uur
De contacturen zijn verdeeld over 6 weekenden van twee dagen plus een privé coaching gesprek van max. 1,5 uur.

Praktische  gegevens
Locatie:
Businessruimte Tennis-en business center Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn
Vrije parkeergelegenheid, openbaar vervoer op loopafstand.

Werktijden:
10.00 uur tot 17.30 uur.

Investering: € 2.990,-
De prijs is exclusief werk- en praktijkmateriaal (400 euro), en inclusief lunch,koffie, thee, fruit en versnaperingen.
BTW niet van toepassing

Minimaal aantal deelnemers: 8. Het maximum is 12.
Er wordt vanuit gegaan dat de deelnemers thuis slapen. Mocht je dat anders willen dan kun je dat op eigen gelegenheid regelen.

Aanmelden
Je kunt je via de Vine coaching website dan wel schriftelijk of per email aanmelden.

De aanmelding is definitief na ontvangst van een aanbetaling van € 300,– op Triodosbank rekeningnummer 390183407 tnv Vine Coaching & Training te Utrecht. Wil je erbij vermelden dat het gaat om de Leergang Coachen ?

Het restantbedrag vinden wij graag uiterlijk vier weken voor aanvang van de training op genoemde rekening bijgeschreven.

Annulering
Bij annulering door Vine krijg je het volledige bedrag teruggestort.
Bij annulering door de deelnemer meer dan 30 dagen voor de geplande aanvangsdatum van de opleiding, wordt het betaalde bedrag teruggestort minus de aanbetaling van € 200,-.
Bij annulering tussen 30 en 14 dagen voor de geplande aanvangsdatum van de opleiding, wordt 50% van het totale opleidingsbedrag in rekening gebracht.
Bij annulering binnen 14 dagen van de geplande aanvangsdatum of na de start van de opleiding, kan geen aanspraak gemaakt worden op restitutie van enig deel van het verschuldigde bedrag. Bij annulering voor aanvang van de training is het mogelijk dat de gereserveerde plaats wordt ingenomen door een andere deelnemer. Als je zelf een andere betalende deelnemer vindt die wordt toegelaten of je plaats kan worden ingenomen door iemand van de wachtlijst, wordt het betaalde bedrag minus de aanbetaling van € 200,- teruggestort. De plaatsvervanger dient te voldoen aan de eventuele gestelde vooropleidingseisen. Tijdens de duur van de training is het niet mogelijk van deze regeling gebruik te maken.
Overnachtingsmogelijkheden in de buurt
www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/doorn/nederland/c2756686
www.bergsebossen.nl 

Meld je hier aan voor deelname aan de Leergang Coachen

Reacties van deelnemers:

Rita Vanelderen (Personal Coach bij CoachTo.nl): "In maart 2012 volgde ik de training De Kracht van Geweldloze Communicatie in Coaching.

Ik heb de training als zeer inspirerend en plezierig ervaren. De training heeft me een goede invalshoek en handvaten gegeven om dichter bij de kern van de coachee te komen, en ook bij de kern van mezelf.

De training is praktijk- en ervaringsgericht. Anja en Martijn reiken oefeningen aan die je zelf ook kan toepassen als coach. Doordat er twee trainers aanwezig zijn, krijg je veel feedback bij het doen van de oefeningen. Dit heb ik ervaren als heel leerrijk. Ook de inbreng van de praktijkervaring van de trainers en het op een respectvolle manier laten zien in-het-hier-nu hoe geweldloze communicatie werkt, vond ik erg prettig en nuttig.

De training is een echte aanrader, als je meer wilt weten over hoe je het model van geweldloze communicatie effectief kan inzetten in je coaching."

Aart Snoek (van der Snoek Training,Coaching en Mediation) "November 2012 heb ik de  training De Kracht van Geweldloze Communicatie in Coaching gevolgd.

Ik heb deze training als professioneel, plezierig en leerzaam ervaren.

De kerngedachte bij geweldloze communicatie is dat mensen welliswaar vaak reageren vanuit een primaire reactie, maar dat daarachter universele behoeften schuilgaan die niet benoemd worden. Door open te staan voor die kernbehoeften word duidelijk waar het nu echt om gaat. Hiermee wordt ook tevens voorkomen dat er niet gereageerd hoeft te worden op onze directe (verbale) uitingen maar wordt je uitgedaagd om blijvend open te staan voor de wezenlijke vragen van de ander. 

Ook heb ik geleerd dat je zelf 100% verantwoordelijk bent voor je gedachten en ook voor het invullen van je behoeften. Je kunt anderen vragen om hierin te helpen maar niet eisen. Dingen kunnen je overkomen, maar wat je daarover denkt heb je zelf in de hand."

Share

UK iphone app nonviolent communication checkin DE iphone app gewaltfreie kommunikation checkinFR iphone app communication non violenten checkin App info:

Toegepaste trainingen geweldloze communicatie

centre for non violent communication

altijd door 2 internationaal gecertficeerde
trainers:

Anja Nekeman
06-50602057

Martijn Ceelen
06-55748964

 

‘Meer energie vanuit verbinding, minder vanuit conflict’


vitaliserend enegrie gevend blad