Vitaliserende trainingen, workshops, cursussen geweldloze communicatie.

de Kracht van Geweldloze Communicatie in coaching

Basis training, geeft toegang tot de Leergang Coachen met Geweldloze Communicatie)

- Heb je zin om je kennis als coach/begeleider praktisch bij te spijkeren met Geweldloze Communicatie ? -

De manier waarop we als coaches communiceren is van grote invloed op de kwaliteit van onze (werk)-relaties en ons leven. Geweldloze communicatie gaat ervan uit dat levensverrijking de beste motivatie is om dingen te doen, en dat angst, schuld, afkeuring of schaamte demotiveren. Het legt de nadruk op de persoonlijke verantwoordelijkheid bij het maken van keuzes en stelt zich bovenal ten doel relaties te verbeteren.
Hoe de wens of probleemsituatie ook wordt benoemd de kern blijkt steeds opnieuw ‘het al of niet in verbinding zijn’ met jezelf, met je omgeving of met elkaar.

Geweldloze Communicatie stelt je in staat om:

Voor wie
Als praktiserend coach kies je deze workshop om een flinke stap verder te komen in je communicatievaardigheden. Je krijgt adequaat gereedschap om onder woorden te brengen wat er eigenlijk speelt achter het verhaal. Je ervaart de kracht van werkelijk empathisch luisteren en de impact van het contact maken met behoeften.

Deze module wordt in de toekomst weer los gegeven in samenwerking met BCoach Opleidingen.

Kosten*
- 395 euro per dag excl. BTW, inclusief lunch+koffie/thee.

In verband met het intensieve karakter van deze training werken wij met 2 internationaal gecertificeerde trainers.

Trainers
Martijn Ceelen: communicatietrainer en ICT-consultant, Anja Nekeman: communicatietrainer, coach en natuurgeneeskundige

Aanvullende informatie

Geweldloze Communicatie is een effectieve, levensverrijkende en wereldwijd toegepaste communicatie methode, ontwikkeld door Marshal Rosenberg (www.cnvc.com).

Leerdoelen

Werkwijze
We oefenen met een praktijksituatie. Door de focus op de praktische toepassing van dit model te combineren met effectieve oefeningen en verdiepende  theorie├źn bereiken we een grote effectiviteit en directe toepasbaarheid van het geleerde in de praktijk.

Programma

Wat komt aan bod?

Dit is een training die veel beoogt in een korte tijd. Onze insteek is pragmatisch, met veel ruimte voor oefenen en het inbrengen van casu├»stiek. We hopen met deze actiegerichte aanpak snel tot de kern van de zaak te komen, zodat je met voldoende bagage voortgang kunt boeken.

Reacties van deelnemers:

Rita Vanelderen (Personal Coach bij CoachTo.nl): "In maart 2012 volgde ik de training De Kracht van Geweldloze Communicatie in Coaching.

Ik heb de training als zeer inspirerend en plezierig ervaren. De training heeft me een goede invalshoek en handvaten gegeven om dichter bij de kern van de coachee te komen, en ook bij de kern van mezelf.

De training is praktijk- en ervaringsgericht. Anja en Martijn reiken oefeningen aan die je zelf ook kan toepassen als coach. Doordat er twee trainers aanwezig zijn, krijg je veel feedback bij het doen van de oefeningen. Dit heb ik ervaren als heel leerrijk. Ook de inbreng van de praktijkervaring van de trainers en het op een respectvolle manier laten zien in-het-hier-nu hoe geweldloze communicatie werkt, vond ik erg prettig en nuttig.

De training is een echte aanrader, als je meer wilt weten over hoe je het model van geweldloze communicatie effectief kan inzetten in je coaching."

Aart Snoek (van der Snoek Training,Coaching en Mediation) "November 2012 heb ik de  training De Kracht van Geweldloze Communicatie in Coaching gevolgd.

Ik heb deze training als professioneel, plezierig en leerzaam ervaren.

De kerngedachte bij geweldloze communicatie is dat mensen welliswaar vaak reageren vanuit een primaire reactie, maar dat daarachter universele behoeften schuilgaan die niet benoemd worden. Door open te staan voor die kernbehoeften word duidelijk waar het nu echt om gaat. Hiermee wordt ook tevens voorkomen dat er niet gereageerd hoeft te worden op onze directe (verbale) uitingen maar wordt je uitgedaagd om blijvend open te staan voor de wezenlijke vragen van de ander. 

Ook heb ik geleerd dat je zelf 100% verantwoordelijk bent voor je gedachten en ook voor het invullen van je behoeften. Je kunt anderen vragen om hierin te helpen maar niet eisen. Dingen kunnen je overkomen, maar wat je daarover denkt heb je zelf in de hand."

Share

UK iphone app nonviolent communication checkin DE iphone app gewaltfreie kommunikation checkinFR iphone app communication non violenten checkin App info:

Toegepaste trainingen geweldloze communicatie

centre for non violent communication

altijd door 2 internationaal gecertficeerde
trainers:

Anja Nekeman
06-50602057

Martijn Ceelen
06-55748964

 

‘Meer energie vanuit verbinding, minder vanuit conflict’


vitaliserend enegrie gevend blad