Vitaliserende trainingen, workshops, cursussen geweldloze communicatie.

HeartMath

'a change of heart changes everything'

Veel mensen hebben baat bij de technieken van Heartmath.
HeartMath geeft je via een scherm feedback over jouw innerlijke balans.

In onze trainingen Vitaliserend Communiceren combineren wij deze biofeedback met de kracht van Geweldloze Communicatie ter versterking van (innerlijke) balans en vitaliteit in jouw leven en dat van je omgeving.

We maken met HeartMath inzichtelijk wat gevoelens en behoeften voor effect hebben op je hartritme variabiliteit en je welbevinden. Tijdens de training ontvang je effectieve tips en oefeningen hoe je deze balans kunt verbeteren.

heartmath hartcoherentie geweldloze communicatie

Achtergrond HeartMath

De onderzoeksafdeling van HeartMath heeft laten zien dat verschillende hartritmepatronen effect hebben op ons cognitieve en emotionele functioneren. Gebleken is dat ons hart een chaotisch patroon laat zien als we onprettige gevoelens (negatieve stress) ervaren.

Dit heeft direct gevolgen voor het functioneren van onze hersenen, zoals beperkte mogelijkheden om helder te denken, herinneren, leren, redeneren, creativiteit en effectieve beslissingen te nemen.

Hart Coherentie met HeartMath en Geweldloze Communicatie

Het meer coherente, stabiele, golvende patroon van het hartritme daarentegen dat zich tijdens positieve/prettige emoties vormt, heeft het tegenovergestelde effect - het versterkt positieve gevoelens en emotionele stabiliteit.

Dit betekent dat als je leert je hartritme coherenter te maken door positieve gevoelens/emoties te ervaren en in contact te komen met onderliggende behoeftes, dat niet alleen voordeel oplevert voor je lichaam en geest, maar het heeft ook een duidelijk effect op hoe we denken, voelen, presteren en interpreteren.

Emoties en het ritmepatroon van je hart

Veel activiteiten zoals ademhaling, lichamelijke beweging en zelfs gedachten beïnvloeden je autonome zenuwstelsel. Onderzoek van Heartmath heeft aangetoond dat gevoelens / emoties de grootste invloed hebben op je hartvariatie.

In het algemeen geven emotionele stress - inclusief emoties als boosheid, frustratie en onrust - hartritmepatronen die grillig en chaotisch zijn.

Als je positieve/prettige emoties ervaart, zoals waardering, tevredenheid, blijheid en liefde, krijg je juist een mooie vloeiende regelmatige lijn(coherentie). Je lichaam en geest werken dan efficiënt samen. Geen wonder dat positieve emoties zo goed voelen!

Coherent zijn weerspiegelt eigenlijk dat we ons beter voelen, als onze hersenen én ons lichaam goed samenwerken en communiceren.

Dit werkt positief bij o.a. :

 

Share

UK iphone app nonviolent communication checkin DE iphone app gewaltfreie kommunikation checkinFR iphone app communication non violenten checkin App info:

Toegepaste trainingen geweldloze communicatie

centre for non violent communication

altijd door 2 internationaal gecertficeerde
trainers:

Anja Nekeman
06-50602057

Martijn Ceelen
06-55748964

 

‘Meer energie vanuit verbinding, minder vanuit conflict’


vitaliserend enegrie gevend blad