Vitaliserende trainingen, workshops, cursussen geweldloze communicatie.

Referenties, bijzondere reactie's en verhalen

Michel Klep (Adviseur opleidingen NS): "Vitaliserend Communiceren biedt mij een heerlijk lichtvoetig model dat mij echt helpt in lastige situaties in de communicatie met anderen. De trainers Anja en Martijn verzorgen een ontspannen cursus, minimale theorie en veel praktische werkvormen waarbij ik echt nieuwe ervaringen opdoe.
Ik werd een paar keer getroffen door de snelle knappe analyses door de trainers die mij echt verder helpen."

Anna Kodde (Woordvoerder ProRail): "Eindelijk is geweldloos communiceren geen vaag begrip meer. Met deze training krijg je direct tools in handen om in te zetten in de praktijk. Om zo betere aansluiting te krijgen met andere mensen in je omgeving. Je wordt gedwongen om af en toe een andere bril op te zetten. Dat werkt verfrissend!"

Sophie Hak (senior intercedente): "De training is niet alleen een cadeau voor mijzelf, maar ook voor de mensen in mijn omgeving. Ik weet nu hoe ik een gesprek kan aangaan met respect voor mijn eigen gevoelens en die van anderen. Hiervoor ging ik moeilijke gesprekken uit de weg’"

Frits van Oostrum (projectmanager):  "De training heeft me bepaalde behoeften beter doen begrijpen. Ik zie nu dat behoeften en oordelen belangrijke elementen zijn in (mis)communicatie."

Rita Vanelderen (Personal Coach bij CoachTo.nl): "In maart 2012 volgde ik de training De Kracht van Geweldloze Communicatie in Coaching.

Ik heb de training als zeer inspirerend en plezierig ervaren. De training heeft me een goede invalshoek en handvaten gegeven om dichter bij de kern van de coachee te komen, en ook bij de kern van mezelf.

De training is praktijk- en ervaringsgericht. Anja en Martijn reiken oefeningen aan die je zelf ook kan toepassen als coach. Doordat er twee trainers aanwezig zijn, krijg je veel feedback bij het doen van de oefeningen. Dit heb ik ervaren als heel leerrijk. Ook de inbreng van de praktijkervaring van de trainers en het op een respectvolle manier laten zien in-het-hier-nu hoe geweldloze communicatie werkt, vond ik erg prettig en nuttig.

De training is een echte aanrader, als je meer wilt weten over hoe je het model van geweldloze communicatie effectief kan inzetten in je coaching."

Aart Snoek (van der Snoek Training,Coaching en Mediation) "November 2012 heb ik de  training De Kracht van Geweldloze Communicatie in Coaching gevolgd.

Ik heb deze training als professioneel, plezierig en leerzaam ervaren.

De kerngedachte bij geweldloze communicatie is dat mensen welliswaar vaak reageren vanuit een primaire reactie, maar dat daarachter universele behoeften schuilgaan die niet benoemd worden. Door open te staan voor die kernbehoeften word duidelijk waar het nu echt om gaat. Hiermee wordt ook tevens voorkomen dat er niet gereageerd hoeft te worden op onze directe (verbale) uitingen maar wordt je uitgedaagd om blijvend open te staan voor de wezenlijke vragen van de ander. 

Ook heb ik geleerd dat je zelf 100% verantwoordelijk bent voor je gedachten en ook voor het invullen van je behoeften. Je kunt anderen vragen om hierin te helpen maar niet eisen. Dingen kunnen je overkomen, maar wat je daarover denkt heb je zelf in de hand."

Bijzondere verhalen van Bedrijven waaraan wij hebben bijgedragen:

Optiver Derivative Trading

NISB Nederlands Instituut voor Sport en Beweging

van harte en Lingsma persoonlijke ontwkkeling en leiderschap

 

Share

UK iphone app nonviolent communication checkin DE iphone app gewaltfreie kommunikation checkinFR iphone app communication non violenten checkin App info:

Toegepaste trainingen geweldloze communicatie

centre for non violent communication

altijd door 2 internationaal gecertficeerde
trainers:

Anja Nekeman
06-50602057

Martijn Ceelen
06-55748964

 

‘Meer energie vanuit verbinding, minder vanuit conflict’


vitaliserend enegrie gevend blad